Höstens utställningar 2019 -Vernissage 7 september

Den lördagen 7 september kl 14.00 är det vernissage för 2019 års höstutställningar. Då visas verk av en av Sveriges stora konstnärer, nämligen Jan Håfström. Han har varit ett dominerande namn på den svenska konstscenen sedan 60-talet.  Han har rötter i Dalsland och tillbringade flera av sina barndoms somrar där. 

Ytterligare en intressant konstnär som nu visas på Dalslands konstmuseum är Lotta Melin. Lotta är ett välkänt och etablerat namn inom dansvärlden, där hon verkat som både dansare och koreograf. På senare år har hon distanserat sig mer och mer från dansen och istället börja visualisera sina idéer via bildkonst.

Samarbetet som Dalslands konstmuseum haft med Stenebyskolan under 2019 fortsätter även i höst. Vi har under året kunnat få se prov på elevers arbete inom både textil och konst. Nu är det möbelformgivning som vi får möta genom Alice Kettle från England. I och med att Alice är den sista eleven från Steneby som ställer ut i år så vill vi från museets sida tacka Steneby för fint samarbete och samtidigt önska alla elever, både de som ställt ut på museet och alla andra ett stort lycka till! Den yrkesbana ni valt är svår men oerhört viktigt!

I samband med vernissagen den 7 september gör Lotta Melin och Robin af Ekenstam en performance.

Utställningen slutar söndagen den 17 november

Mycket varmt välkomna!!

Den 8 juni öppnar sommarutställningen

Nu i helgen, 30 och 31 augusti, är det sista chansen att se museets sommarutställning.  Där visas verk av Clay Ketter och Eva Hild i övre hallen, Love Lundell i nedre hallen och Janne Peltokangas i galleriet.

Vecka 36 är museet stängt för hängning av höstens utställning. Då visas verk av Jan Håfström (nedre hallen), Lotta Melin(övre hallen) och Alice Kettle (galleriet). Vernissage 7 september kl 14.00. Då gör också Lotta Melin och Robin af Ekenstam en performance.

Mycket varm Välkomna!

Utställningsåret 2019 börjar!

Lördagen den 23 mars öppnar Dalslands konstmuseum upp för en nu utställningssäsong! Det är ett skarpt vårtecken! Först ut bland alla intressanta konstnärer som kommer att visas under året är Magdalena Eriksson som visar måleri i övre hallen, Amalia Bille presenterar keramiska skulpturer även hon i övre hallen, Elisabeth Eriksson ställer ut broderier och teckningar i nedre hallen. Och i galleriet gör Helena Pernow en textil installation.

För mer information om konstnärerna vänligen läs vårt nyhetsbrev nr 40 som finns publicerad på denna hemsida. 

Vernissage är kl 14 i konstnärernas närvaro men museet och kafét är öppet från klockan 11. 

Utställningen pågår till 2 juni.

Öppettiderna för museet och cafét är: onsdag-söndag 11-17. Under juli månad är museum och café öppet alla dagar.

 

Varmt Välkomna!!

Utställningen fortsätter!

Utställningen Vattenvägen fortsätter under vintern och fram till i april. Museet och cafét kommer att vara öppet lördagar och söndagar mellan kl 11-17 fram till 16 december. Därefter öppnar vi igen med samma tider (lör-sön) den 12 januari fram till 24 februari. 

Den ändring som gjort i Vattenvägen är att utställningen om Elis Svensson har ersatts av en utställning med en samling av det kända porträttet ”Fiskargubben”. 

Varm Välkomna!!

VERNISSAGE 18 augusti – 11 november

Vattenvägen – en utställning i samband med firandet av Dalslands kanal 150 år
Fotografier av Herman Ahlin, portätt av slussvakten, båtbyggaren och konstnären Elis Svensson. Dessutom i stora hallen marinmåleri och båtmodeller från Göteborgs sjöfartsmuseums samlingar.

I samband med vernissagen arrangeras en vernissagefest på Upperud 9:9 med start 17.15. Vinbiljett fås på museet. Södra Åkeriet från Värmland spelar.

Varmt Välkomna!

VERNISSAGE 19 maj – 12 augusti

Stora Hallen och galleriet
Mats Theselius
Nedre hallen
Tova Mozard

OBS! I SAMARBETE MED DALSLANDS KONSTMUSEUM ARRANGERAR UPPERUD 9:9 EN SOMMARFEST. DAVID URWITZ SPELAR OCH SJUNGER MED BÖRJAN KLOCKAN 17.30. MUSEIBESÖKARE ERHÅLLER VINBILJETT. 

FRI ENTRÉ TILL BÅDE MUSEET OCH UPPERUD 9:9!

 

VARMT VÄLKOMNA!!!

KONSTVANDRING I DALSLAND

Vernissage 10 maj – 13 maj

OBS! museet och kaféet har öppet till kl 18 under konstvandringen.

VERNISSAGE 24 mars – 6 maj

Stora hallen
Dorinel Marc
Nedre hallen
Ditte Johansson
Galleriet
Oscar Gard Montan

ÅRETS SISTA UTSTÄLLNING!

Vecka 38 är museet stängt för hängning av ny utställning. Lördagen den 23 september slår vi upp dörrarna för årets sista utställning. De konstnärer som ställer ut är Anna Lidberg som i Övre hallen visar en videoinstallation, Rickard Lindqvist och Jimmy Herdberg som under namnet Atacac visar mode i Nedre hallen samt Henrik Persson som i Lilla galleriet visar teckningar.

Eftersom det är årets sista utställning satsar vi lite extra med en vernissagefest i samarbete med Upperud 9:9. Festen börjar kl 17.15 med att saxofonisten och pedagogen Per Thornberg spelar och föreläser om konstnären Lage Lindell (1920-1980). Därefter tar jazzgruppen Soup Trio över med den svenskamerikanske tenorsaxofonisten Eric Liftig som frontfigur. Upperud 9:9 håller Pub hela kvällen.

Varmt Välkomna!

Andra sommarutställningen

Lördagen den 29 juli är det vernissage för Dalslands konstmuseums andra sommarutställning. Det är konstnärerna Tomas Lundgren (övre hallen), Malin Bogholt (nedre hallen) samt Eva Zethraeus (galleriet) som visar sina verk. I det nya numret av nyhetsbrevet (Nr: 35) kan man läsa om konstnärerna och deras arbeten. nyhetsbrevet finnar man på webbsidan under länken Nyhetsbrev.

Museet är stängt vecka 30 för omhängning. Öppnar igen den 29 juli kl 11. Vernissage och presentation av konstnärerna kl 14.00. Kaféet är öppet som vanligt, alla dagar mellan kl 11-17.

Varmt Välkomna!!