ÅRETS FÖRSTA VERNISSAGE, 21 MARS KL 14.00

Årets första vernissage 2020 är den 21 mars kl 14.00!!

Utställare är:

Övre hallen: Michael Johansson (skulptur,objekt)

Nedre hallen: Hendrik Zeitler (fotografi)

Lilla galleriet: Zamina Scillasdotter (skrädderi/mode)

Utställningarna pågår till den 24 maj

Mycket varmt välkomna!!

P.S På grund av den rådande situationen med Covid19 uteblir årets konstvandring. Därför förlänger vi den nuvarande utställningen med Michael Johansson, Hendrik Zeitler samt Zamina Scillasdotter över Kristihimmelsfärdshelgen. Museet och caféet har således öppet hela helgen. Varm Välkomna.

 

Årets utställningsprogram är följande

Period 1    21 mars – 24maj
Michael Johansson (Övre hallen)
Hendrik Zeitler (Nedre hallen)
Zamina Scillasdotter (Lilla galleriet)
Dalslands konstvandringen 21 maj – 24 maj (Kristi himmelsfärdshelgen)
Period 2.   30 maj – 30 augusti
Helene Billgren (Övre hallen)
Stefan Uhlinder (Nedre hallen)
Tillskärarakademien (Lilla galleriet)
Period 3.   5 september – 14 november
Kari Hjertholm (Övre hallen)
Ann-jeanette Sjölander (Nedre hallen)
Tillskärarakademien (Lilla galleriet)

Utställningsprogrammet för 2020

2020 blir ett spännande utställningsår för Dalslands konstmuseum! Vi öppnar upp för säsongen med vernissage den 21 mars. Vi är särskilt glada över att vi i år samarbetar med Tillskärarakademien i Göteborg. En fantastisk verksamhet som utbildar dam- och herrskräddare, modister samt skräddare med inriktning på scenkläder. Några av elevernas arbeten kommer att visas i museets lilla galleri. I år är även museet en del av Dalslands konstvandring.

Utställningsperioderna är följande:
Period 1    21 mars -17 maj
Michael Johansson (Övre hallen)
Hendrik Zeitler (Nedre hallen)
Tillskärarakademien (Lilla galleriet)
Dalslands konstvandringen 21 maj – 24 maj (Kristi himmelsfärdshelgen)
Period 2.   30 maj – 30 augusti
Helene Billgren (Övre hallen)
Stefan Uhlinder (Nedre hallen)
Tillskärarakademien (Lilla galleriet)
Period 3.   5 september – 14 november
Kari Hjertholm (Övre hallen)
Ann-jeanette Sjölander (Nedre hallen)
Tillskärarakademien (Lilla galleriet)

Sista helgen för Håfström och Melin!

Den 16-17 november är det sista helgen för att kunna se den fina utställningen med Jan Håfström och Lotta Melin. Missa inte!!

Lördagen den 23 november är det Eld och Ljusfest i Upperud och Håverud. På dalslands museum satsar vi med flera spännande evenemang. Här är programmet!

14.00 Café Bonaparte öppnar

15.30 Hej Flundra – ett sagospel för barn och vuxna
med Kulturföreningen Strömmar i Dalsland och Billingsfors teatersällskap
Carro Anderberg avslutar med sång
17.00 Auktion av Herman Ahlins foto. Auktionsförättare är museichefen Jörgen Svensson och bisittare är Göran Rigemo som kan berätta om platser och människor som Ahlins bilder porträtterar. 
18.00 Musik. Vi välkomnar Dunderhead – ett av sveriges mest välrenommerade bluegrassband. Efter att de 2014 blev utnämnda till ”The  European no. 1 Bluegrass Band” tog bandet fart och med flera turnéer i USA och Europa har de erhållit en sällsynt spelrutin och skapat sitt eget ”sound” inom genren. Dunderhead spelar en mix av egna låtar uppblandat med traditionella bluegrassklassiker. Musikstilen har sitt ursprung i sydöstra USA där engelska och irländska immigranter blandade sin folkmusik med inslag av blues och andra musikstilar. Bluegrass karaktäriseras av akustiska instrument som bl a banjo, fiol, gitarr och kontrabas. Under 2020 planerar Dunderhead sitt andra skivsläpp.
2000 Café Bonaparte stänger 

Höstens utställningar 2019 -Vernissage 7 september

Den lördagen 7 september kl 14.00 är det vernissage för 2019 års höstutställningar. Då visas verk av en av Sveriges stora konstnärer, nämligen Jan Håfström. Han har varit ett dominerande namn på den svenska konstscenen sedan 60-talet.  Han har rötter i Dalsland och tillbringade flera av sina barndoms somrar där. 

Ytterligare en intressant konstnär som nu visas på Dalslands konstmuseum är Lotta Melin. Lotta är ett välkänt och etablerat namn inom dansvärlden, där hon verkat som både dansare och koreograf. På senare år har hon distanserat sig mer och mer från dansen och istället börja visualisera sina idéer via bildkonst.

Samarbetet som Dalslands konstmuseum haft med Stenebyskolan under 2019 fortsätter även i höst. Vi har under året kunnat få se prov på elevers arbete inom både textil och konst. Nu är det möbelformgivning som vi får möta genom Alice Kettle från England. I och med att Alice är den sista eleven från Steneby som ställer ut i år så vill vi från museets sida tacka Steneby för fint samarbete och samtidigt önska alla elever, både de som ställt ut på museet och alla andra ett stort lycka till! Den yrkesbana ni valt är svår men oerhört viktigt!

I samband med vernissagen den 7 september gör Lotta Melin och Robin af Ekenstam en performance.

Utställningen slutar söndagen den 17 november

Mycket varmt välkomna!!

Den 8 juni öppnar sommarutställningen

Nu i helgen, 30 och 31 augusti, är det sista chansen att se museets sommarutställning.  Där visas verk av Clay Ketter och Eva Hild i övre hallen, Love Lundell i nedre hallen och Janne Peltokangas i galleriet.

Vecka 36 är museet stängt för hängning av höstens utställning. Då visas verk av Jan Håfström (nedre hallen), Lotta Melin(övre hallen) och Alice Kettle (galleriet). Vernissage 7 september kl 14.00. Då gör också Lotta Melin och Robin af Ekenstam en performance.

Mycket varm Välkomna!

Utställningsåret 2019 börjar!

Lördagen den 23 mars öppnar Dalslands konstmuseum upp för en nu utställningssäsong! Det är ett skarpt vårtecken! Först ut bland alla intressanta konstnärer som kommer att visas under året är Magdalena Eriksson som visar måleri i övre hallen, Amalia Bille presenterar keramiska skulpturer även hon i övre hallen, Elisabeth Eriksson ställer ut broderier och teckningar i nedre hallen. Och i galleriet gör Helena Pernow en textil installation.

För mer information om konstnärerna vänligen läs vårt nyhetsbrev nr 40 som finns publicerad på denna hemsida. 

Vernissage är kl 14 i konstnärernas närvaro men museet och kafét är öppet från klockan 11. 

Utställningen pågår till 2 juni.

Öppettiderna för museet och cafét är: onsdag-söndag 11-17. Under juli månad är museum och café öppet alla dagar.

 

Varmt Välkomna!!

Utställningen fortsätter!

Utställningen Vattenvägen fortsätter under vintern och fram till i april. Museet och cafét kommer att vara öppet lördagar och söndagar mellan kl 11-17 fram till 16 december. Därefter öppnar vi igen med samma tider (lör-sön) den 12 januari fram till 24 februari. 

Den ändring som gjort i Vattenvägen är att utställningen om Elis Svensson har ersatts av en utställning med en samling av det kända porträttet ”Fiskargubben”. 

Varm Välkomna!!

VERNISSAGE 18 augusti – 11 november

Vattenvägen – en utställning i samband med firandet av Dalslands kanal 150 år
Fotografier av Herman Ahlin, portätt av slussvakten, båtbyggaren och konstnären Elis Svensson. Dessutom i stora hallen marinmåleri och båtmodeller från Göteborgs sjöfartsmuseums samlingar.

I samband med vernissagen arrangeras en vernissagefest på Upperud 9:9 med start 17.15. Vinbiljett fås på museet. Södra Åkeriet från Värmland spelar.

Varmt Välkomna!

VERNISSAGE 19 maj – 12 augusti

Stora Hallen och galleriet
Mats Theselius
Nedre hallen
Tova Mozard

OBS! I SAMARBETE MED DALSLANDS KONSTMUSEUM ARRANGERAR UPPERUD 9:9 EN SOMMARFEST. DAVID URWITZ SPELAR OCH SJUNGER MED BÖRJAN KLOCKAN 17.30. MUSEIBESÖKARE ERHÅLLER VINBILJETT. 

FRI ENTRÉ TILL BÅDE MUSEET OCH UPPERUD 9:9!

 

VARMT VÄLKOMNA!!!

KONSTVANDRING I DALSLAND

Vernissage 10 maj – 13 maj

OBS! museet och kaféet har öppet till kl 18 under konstvandringen.