Höstens utställningar 2019 -Vernissage 7 september

Den lördagen 7 september kl 14.00 är det vernissage för 2019 års höstutställningar. Då visas verk av en av Sveriges stora konstnärer, nämligen Jan Håfström. Han har varit ett dominerande namn på den svenska konstscenen sedan 60-talet.  Han har rötter i Dalsland och tillbringade flera av sina barndoms somrar där. 

Ytterligare en intressant konstnär som nu visas på Dalslands konstmuseum är Lotta Melin. Lotta är ett välkänt och etablerat namn inom dansvärlden, där hon verkat som både dansare och koreograf. På senare år har hon distanserat sig mer och mer från dansen och istället börja visualisera sina idéer via bildkonst.

Samarbetet som Dalslands konstmuseum haft med Stenebyskolan under 2019 fortsätter även i höst. Vi har under året kunnat få se prov på elevers arbete inom både textil och konst. Nu är det möbelformgivning som vi får möta genom Alice Kettle från England. I och med att Alice är den sista eleven från Steneby som ställer ut i år så vill vi från museets sida tacka Steneby för fint samarbete och samtidigt önska alla elever, både de som ställt ut på museet och alla andra ett stort lycka till! Den yrkesbana ni valt är svår men oerhört viktigt!

I samband med vernissagen den 7 september gör Lotta Melin och Robin af Ekenstam en performance.

Mycket varmt välkomna!!